Prekršajna prijava protiv oca zbog zanemarivanja djeteta

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući preventivne aktivnosti, u noćnim satima zatekli maloljetika u alkoholisanom stanju i protiv oca podnijeli prekršajnu prijavu zbog zanemarivanja djeteta, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se navodi, nikšička policija podnijela je prekršajnu prijavu i protiv pravnog lica „Monte group NK“ iz Nikšića, koji obavlja ugostiteljsku djelatnost, zbog prodaje i omogućava korišćenje alkoholnog pića osobi koja nije navršila 18 godina.

Za taj prekršaj je, ističe se, zaprijećena novčana kazna do pet hiljada eura. 

„Osim toga podnijeta je i prekršajna prijava protiv odgovornog lica u tom pravnom licu, a za koji je zaprijećena novčana kazna do 1,5 hiljada eura“, dodaje se u saopštenju.

Iz policije su kazali da je maloljetnik, koji je bio alkoholisanom stanju, transportovan u medicinsku ustanovu na ukazivanje ljekarske pomoći, nakon čega je otpušten na kućno liječenje.

„Nikšićka policija će u narednom periodu pojačati kontrole ugostiteljskih objekata sa posebnim akcentom na kontrole točenja alkoholnih pića maloljetnicima“, poručili su iz Uprave policije.

Oni su apelovali na vlasnike ugostiteljskih objekata da poštuju zakonske procedure, ne samo u cilju izbjegavanja eventualnih novčanih kazni već radi dobrobiti djece i mladih.

Foto: RTCG

izvor: Mina

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare