Слога кућу гради – 14 чланова породице Сушић срећни под истим кровом (ВИДЕО)

У вишечланој породици Сушић из Автовца код Гацка под једним кровом живи 14 чланова: два брата, њихове супруге, осморо дјеце, мајка и тетка.Браћу Стефана и Арсенија живот није мазио, као мали остали су без оца, али имање нису расипали ни дјелили.Слога кућу гради – девиза је којом се руководе Сушићи, а љубав и поштовање породицу чини снажнијом.И Стефан и Арсеније имају по четворо дјеце, а све обавезе и послове заједно раде сви чланови домаћинства.

Ово се не би могло радити без велике слоге у кући брат и ја се се слажемо, фала Богу и жене се слажу што је данас рјеткост, тако да можемо ово да постижемо – прича Стефан.

Мени није тешко, нема ту неког посла, ту нас је пуно и свако по мало и све се стигне – додаје Арсеније.Обојица браће су запослени у гатачкој термоелектрани, али су веома посвећени проширењу породичног газдинства.Имају више од 50 грла говеда, а намјеравају да стадо и проширују. Једини у овом крају баве се слободним узгојем крава, гдје је стока већи дио године на пашњаку умјесто у штали.-

Има 55 крава, женску телад не продајемо, крајњи циљ за сада је да се отели 100 комада – истиче Арсеније.Граје, игре и дјечијег смјеха не недостаје. Најстарији су Зоран и Емануела имају по шест година, а најмлађа је једногодишња Радмила.

Фото: скриншот/РТРС

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Svaka čast. Ljudi vredni poštovanja i divljenja. I oni treba da budu na tv-u, a ne neke/i starlete, političari, lopovi, mafijaši… ,