RIJEČ UREDNIKA:SVI ŽIVKOVI GREHOVI! IMA LI BOŽOVIĆ HRABROSTI ZA SMJENU?

Prije određenog vremena javnost su potresle dvije afere koje se vezuju za ime univerzitetskog profesora Živka Andrijaševića.

Radi se o autoplagijatu koji je Andrijašević prijavio kao novi rad kako bi dobio doktorsko zvanje. To je pak za rektora Vladimira Božovića bilo nedovoljno da pokrene bilo kakav postupak za smjenu Andrijaševića.

Međutim, ne lezi vraže, Andrijašević pravi još jedan prekršaj, šaljući lice kojem je istekao ugovor na FF Nikšić odsjek istorija da ispituje studente i da im pazite sada dragi čitaoci formira ocjenu.

Na ovu neregularnost reagovali su studenti magistrandi ( imena poznata uredniku), prijavivši sve što se događalo inspekciji rada, dekanatu i rektoratu. I kao što obično biva, nakon par dana larme dešava se muk! Ćuti inspekcija, ćuti dekanat i što je najžalosnije ćuti rektorat i rektor!

A zašto ćuti rektor ostaje nepoznato i ne samo nepoznato već se postavlja pitanje zašto uvaženi profesor Božović u ovakvoj situaciji glumi fikus, kada je više nego jasno da Andrijašević na iole ozbiljnom univerzitetu nakon autoplagijata ne bi više bio zaposlenik istog. Kada je stupao na dužnost Božović je kao i mnogi prije njega govorio da će Univerzitet biti ustrojen na valjan način, ali to su bile izgleda samo riječi, a riječi nisu dovoljne, pa samim tim poštovani REKTORE valjalo bi da se u ovom slučaju vodite onom rimskom izrekom ACTA NON VERBA!

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare