Svi sa lažnim diplomama na proteste

Piše: Bećir Vuković

Na trg „Nezavisnosti“ okupilo se oko 30. 000 gospode sa lažnim diplomama. Izašli da protestuju jer ih vlasti progone.Dolje silo i nepravdo. Prvo, da vidimo koliko ima lažnih diploma u samoj vlasti, pa ćemo onda i naše priznanice pobucati i baciti u mutne vode Vodovoda.

Zaboravimo stranačke zađevice, i nacionalne isključivosti, ujedinimo li se, biće to najveći protesti u istoriji istočnog i zapadnog Balkana. Niko ne smije kriti lažne diplome. Ili će se priča o lažnim diplomama – zataškati – budući da ih ima u svim organizacijama i na svim nivoima, i na svim adresama. Zna se, prednjače stranke koje su bile na vlasti. Ali, svejedno, nema gdje nema lažnih diploma. Ako ne diploma, onda sertifikata. On je tako navikao još od osnovne škole. Stalno je prepisivao…Sa druge strane, u manjini su oni sa diplomama. Oni su povučeniji, vaspitaniji, kulturniji, s prstom obraza, i ne bi se upuštali u te procese, koji će na kraju obršiti ko i sve ostalo.

Uostalom, u Crnoj Gori obrazovani nemaju nikakvih šansi sa tipovima koji su negdje dipili diplome. Niti mogu doći do riječi…Sa treće strane, tu su i plagijati. Šta je plagijat. U suštini sve je plagijat. Jedan je original, i on se troši. To što kupimo oko originala, i slažemo u svoje fascikle i potpisujemo, to su ti ozloglašeni plagijati. Neko bi na ovoj teoriji mogao sročiti disertaciju…Cijela država je na popravnom ispitu. Kao da je malo samozvanaca, i tutuša, još nam samo trebaju lažni profesori, ekonomisti, pravnici, učiteljice, policajci, poljoprivrednici, i redom…Koliko je lažnih doktora nauka. Lažni doktori nauka morali bi ići na dopunsku nastavu u spuške kokošarnike. Ima doktora nauka koji nisu završili ni srednju školu. Doskora je bilo i takvih akademika, ali, što jeste jeste, takvi akademici izašli su iz revolucije…Gospoda sa lažnim diplomama neće ništa ispod fotelje, i mjesta šefa. I, to je u redu. Bolje da ništa ne rade, bolje da se ni u šta ne razumiju, tako su štete minimalne…

Mislilo se da u Crnoj Gori ima, ponajviše, lažnih istoričara. Mislilo se da je tome tako jer smo rasterećeni skoro svih istorijskih istina. Recimo, Amerikanci su – rasterećeni – u nekom drugom smislu jer nemaju istoriju. Ali, u Crnoj Gori svaki je dan istorijski. Biće istorijski dan i protest sa lažnim diplomama. Zato, izađite na proteste. Ne bojte se. Čega se bojite.Na, kraju, biće po običaju: izio vuk magarca. Stradaće njih nekoliko, mediji će brujati, i nikome ništa. Oni sa lažnim diplomama stradaće od onih sa lažnim diplomama… P.S.Nigdje kao u Crnoj Gori uspjeh se ne prašta. Što će reći da protestanti sa lažnim diplomana ne zaborave na nečiju ljubomoru i zavist.Što se tiče ovog zapisa, protestanti mogu koristiti izvjesne ideje, i slobodno ih pozajmiti, i neću ih prozivati za plagijat.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare