Bojović: Razvoj regiona i njegov prosperitet pripadaju mladima

Državni sekretar u Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija Dragan Bojović učestvovao je na regionalnoj konferenciji „Prepoznata vizija: Obrazovanje kao katalizator mira“ koja je od 22-24. novembra održana u Sarajevu, u organizaciji Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO).

Bojović je istakao kontinuiranu podršku ministarstva ovoj inicijativi, kao i svim regionalnim inicijativama koje vode u pravcu uzajamnog razumijevanja, razmjene iskustava i saradnje među mladima Jugoistočne Evrope. Međusobno upoznavanje, razumijevanje i zajedništvo mladih jeste preduslov ne samo očuvanja mira i sigurne budućnosti, već i zamajac razvoja i prosperiteta regiona u cjelini.

Pored predstavnika civilnog društva, na konferenciji su učestvovali predstavnici država regiona, međunarodnih organizacija, ali i veliki broj mladih iz svih zemalja regiona, vođen je intezivan dijalog o daljoj saradnji i umrežavanju kako organizacija civilnog društva, tako i državnih institucija koje se bave obrazovanjem i brigom o mladima. Zajednički cilj je obezbijediti što bolje uslove za povezivanje mladih u svim sferama života.

Na konferenciji je razgovarano i o problemu bezbjednosti u školama, te razmatrani modaliteti institucionalnog odgovora i koordinacije različitih nivoa društva u cilju prevencije i suzbijanja sve češće pojave vršnjačkog nasilja i vandalizma.

Foto: ministarstvo prosvete, nauke i inovacija

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare