Poslanik DPS-a Oskar Huter dobio otpremninu od 21000€

Poslanik Demokratske partije socijalista Oskar Huter jedan je od najlgasnijih poslanika ove partije a bio je u centrima skandala zajedno sa svojom suprugom Hajdanom.

Ovu informaciju su mediji objavili još februara ove godine, uoči parlamentarnih izbora. Od 11. juna, Huter obavlja funkciju poslanika Demokratske partije socijalista.Razlog prošlogodišnjeg raskida ugovora, je izbor novog direktora TOPC, Nikolom Jablanom kojim ugovorom nije propisano pravo ovog v.d. direktora na isplatu otpremnine u slučaju prestanka radnog odnosa, odnosno isteka roka na koji je imenovan”, kazali su iz TOPC, upitani da prokomentarišu prethodni zaključeni ugovor o radu sa Huterom.

Izvršni odbor TOPC je na sjednici 30. juna prošle godine konstatovao da je Huter članove odbora dva dana prije toga upoznao da u TOPC ne postoji slobodno radno mjesto predviđeno aktom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji i zaključio da se Huter ne može rasporediti na drugo radno mjesto.

Odbor je nakon toga jednoglasno usvojio predlog o isplati otpremnine, kao i isplati naknade za neiskorišćeni godišnji odmor za 2021. i 2022. godinu u iznosu od 1.278 eura.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Auuuu, dobrog patriote. Mora i da je komita. Poštenjačina nema šta.
E ovakvi su se, da prostite, usrali u CG. Ovo je dno dna i nema toga da CG može izvući iz gliba u koji su je ovakav nakot uvalili.